رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) گفت: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر ۲،۲ میلیارد دلار طرح افتتاح شده است و در سال آینده نیز سه میلیارد دلار پروژه دیگر به بهره برداری خواهد رسید.
خداداد غریب پور در گردهمایی مدیران ایمیدرو پیرامون دستاوردهای این بخش در سال ۹۷، افزود: صادرات بیش از هفت میلیارد دلار از تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی و دستیابی به رشد تولید ۲ رقمی، افزایش ۳۲ درصدی تولید گندله و رشد ۲۱ درصدی کنسانتره سنگ آهن از جمله دستاوردهای این بخش محسوب می شود.
فعالیت صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، در توسعه فعالیت های اکتشافی معادن موجب شد که در دوره ۹۶- ۱۳۹۳ میزان ذخایر جدید فلزی به ۱٫۵ میلیارد تن برسد.
پیش از این میزان ذخایر معدنی شناسایی شده حدود ۶۰ میلیارد تن بود که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی برآورد شده بود.
غریب پور با بیان اینکه اشتغال ۷۰۰ هزار نفری بخش معدن و صنایع معدنی نشان از اهمیت این حوزه در اقتصاد کشور دارد، گفت: آموزش نیروی انسانی یک عامل مهم است، بر این اساس، امسال ۱۲ میلیارد تومان در بخش آموزش نیروی انسانی هزینه شد در حالی که از سال ۹۴ حدود ۵۰ میلیارد تومان در این بخش هزینه شده بود.
غریب پور در زمینه فعالیت های اکتشافی در بخش معدن توسط ایمیدرو، گفت: انجام بیش از ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی به معنای رشد ۲۷۰ درصدی عملکرد در اکتشاف معادن بوده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو اضافه کرد: فعالیت های اکتشافی با مشارکت بخش خصوصی و در قالب کنسرسیوم ها اجرایی شده است و این امر در سال ۱۳۹۸ نیز ادامه خواهد داشت.
دولت یازدهم با توجه به اهمیت توسعه اکتشاف های معدنی در سال ۱۳۹۳ گام جدیدی را آغاز کرد و براساس چارچوب همکاری تعریف شده بین سازمان های توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ابتدا گستره ۲۵۰ هزار کیلومتر از مساحت کشور در برنامه اکتشاف معدنی قرار گرفت و در دولت دوازدهم این وسعت به ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع افزایش یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: بخش زیرساخت تا افق چشم انداز ۱۴۰۴ نیاز به ۱۱ میلیارد یورو منابع مالی دارد که تامین آن نیازمند تنوع بخشی در روش های تامین مالی است.
مهدی کرباسیان پیشتر در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: جذب سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد دلاری برای طرح های برنامه ریزی شده در یک دوره پنج ساله، نیازمند توافقنامه های دوجانبه با بانک های مرکزی دنیا و شرکت های معدنی بین المللی است.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) فهرست طرح ها و پروژه های واجد شرایط اخذ تامین مالی (فاینانس) را به سازمان برنامه و بودجه ارسال داشته تا از خطوط اعتباری توافق شده تامین منابع انجام شود.
رئیس قبلی هیات عامل ایمیدرو گفته بود: برای رقابتی ساختن شرایط جذب سرمایه گذاری روی قراردادهای آی.پی.سی (IPC ) برای سرمایه گذاری از مرحله اکتشاف تا بهره برداری و بازپرداخت از محل محصول کار می شود که با قراردادهای نفتی مشابهت دارد
غریب پور در گردهمایی امروز خاطرنشان ساخت: امروز از ۵۶۰ هزار میلیارد تومان ارزش بازار بورس، ۲۵ درصد متعلق به شرکت های معدنی و صنایع معدنی است.
رییس هیات عامل ایمیدرو اضافه کرد: رشد بازار سرمایه امسال ۷۰ درصد بوده که به شکل عمده مربوط به شرکت های کالامحور است و استقبال مردم و سهامداران از شرکت های معدنی و صنایع معدنی به مفهوم امیدبخش بودن جایگاه این شرکت ها در بورس است.
به گفته وی، تاثیرپذیری پایین نسبت به تحریم ها یکی از جذابیت های سهام این شرکت هاست و سود سهام شرکت های معدنی بیش از میانگین سود بورس بوده است.
غریب پور تاکید کرد: ارزش اوراق منتشر شده در بورس نشان می دهد نسبت به پتانسیل بازار، فضای بیشتری برای انتشار انواع اوراق همچون بدهی، مرابحه و… وجود دارد.
به گزارش ایرنا، سیاست های اجرایی در بخش معدن از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم آهنگی دیگر به خود گرفت و با شتاب پیش رفت.
آمارگیری از معادن در حال بهره برداری در سال ۱۳۹۵ که تعداد آن بیش از چهار هزار و ۹۱۳ معدن بود نشان می دهد در این سال ۲۰ هزار و ۳۶۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری در این بخش انجام شد، در حالی که آمار سال ۱۳۸۸ ارزش سرمایه گذاری در معادن را سه هزار و ۶۳۱ میلیارد ریال نشان می دهد.
مقایسه میزان سرمایه گذاری در معادن در سال پایانی برنامه چهارم توسعه (۱۳۸۸) با سال ۱۳۹۵ اختلاف قابل توجه ۱۶ هزار و ۷۳۷ میلیارد ریالی را نشان می دهد.