عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که اگر از غرب دل کندیم یقینا اوضاع کشور به لحاظ اقتصادی بهتر خواهد شد گفت: نگاه به کشورهای شرقی مثل چین و روسیه برای تداوم تبادلات مالی و تجاری یکی از الزامات رونق تولید کشور در سال ۹۸ است.
غلامرضا مصباحی مقدم گفت: نمیتوان اثر تحریمها در سال ۹۸ را بزرگ تصور کرد، واقعیت این است آن طور که دشمن تصور میکند تحریمها اثر ندارند.از انجا که اقتصاد ایران یک اقتصاد با ظرفیت بسیار بالاست، تحریمهای خارجی نمیتواند اقتصاد کشور را زمین گیر کند. توجه داشته باشید که ۸۰ درصد اقتصاد به درون کشور وابسته بوده و تنها ۲۰ درصد به مبادلات خارجی وابسته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه، یقینا سال آینده صادرات کشور از ۴۰ میلیارد سال ۹۷ بیشتر خواهد شد، گفت: عمده صادرات غیر نفتی کشور به مواد اولیه داخل وابسته است از این رو روند صادرات ما متوقف نخواهد شد و از این حیث تحریمها بر اقتصاد کشور موثر نخواهد بود.
نماینده سابق مجلس گفت: با این توضیحات و باور این نکته که تحریمها اثر چندانی بر اقتصاد کشور ندارند میتوان به رونق تولید امیدوار بود.
وی تاکید کرد، باید به صورت گسترده از ظرفیت انسانی، سرمایه در دست مردم، ظرفیت انرژی کشور و از همه مهمتر جوان نخبه کشور بهره برداری شود و این رمز تبدیل تهدید تحریم به فرصت تولید است.
به گفته مصباحی مقدم، در سال ۹۷ با توجه به گرانی ارز واردات بدون صرفه شد و از طرف دیگر صادرات کشور به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرد. باید دقت کرد که مردم تنها از ناحیه قیمت کالا دچار مشکل شدند و با کمبودی مواجه نشدیم. همچنین فراموش نکنیم که افزایش قیمت نیز ناشی از افزایش قیمت ارز بود.
وی با بیان اینکه، به عقیده بنده شعار رونق تولید کاملا قابلیت تحقق دارد، گفت: امسال تولید پوشاک ۳۸ درصد رشد و واردات ۱۸ درصد کاهش یافته است. همین یک نمونه نشان میدهد مردم به استفاده از کالای ایرانی روی خوش نشان داده اند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کشورهای ناحیه شرق مثل روسیه، چین و هند مبادلات خود با ایران را ادامه خواهند داد، گفت: مسیر تولید داخل باید مستغنی از نگاه به غرب پیگیری شود.
مصباحی مقدم ادامه داد، دولت ما بایستی ارتباطات سیاسی خود را با کشورهای شرق تقویت کند تقویت رابطه و نگاه به شرق یکی از قدمهای رونق تولید در سال ۹۸ است.
وی با بیان اینکه، متاسفانه یک تفکری از همکاری با روسیه و چین واهمه دارد و خیال میکند همواره باید در دامن غرب بود، تاکید کرد، منافع (ناشی از ارتباط با) امریکا و اروپا را باید همراه ضررها و وابستگیهایش دید. اگر از غرب دل کندیم یقینا اوضاع کشور به لحاظ اقتصادی بهتر خواهد شد.