سیاسی

مقتدا صدر و موضع ضد سلفی و وهابی

رهبر جریان الصدر عراق در بیانیه‌ای بشدت علیه وهابیت و جریان‌های تندرو و تروریستی حمله کرد.

بیانیه مقتدی الصدر علیه وهابیت

«مقتدی الصدر» رهبر جریان الصدر عراق طی بیانیه‌ای از مواضع «سلفی‌‌گری» و «وهابیت» بشدت انتقاد کرد.

او با خطاب قرار دادن این دو جریان رادیکال در جهان اسلام پرسید: «”سلفی‌گری” یا “وهابیت” یا امثال این [جریان‌ها] که با “گروهک القاعده” سابق که امروزه “داعش” خوانده می‌شود، ابراز همدردی‌ می‌کنند، آیا از خود پرسیده‌اند که “غزوه”های آن‌‌ها (جنگ‌ها) بویژه در عراق، سوریه و سایر کشورها چه نتیجه‌ای به بار آورده است؟».

به گزارش وب‌سایت اطلاع رسانی رهبر جریان الصدر عراق، او در ادامه با بیان اینکه این گونه‌ جریان‌ها پاسخی برای این پرسش‌ها ندارند، اظهار داشت که «فرقه‌گرایی» بر احساسات آن‌ها مستولی شده و آن‌ها گمان می‌کنند که با ایجاد گروهک‌های این چنینی «خیری» برای مردم می‌رسانند.

رئیس ائتلاف سائرون عراق در ادامه، عوامل و نتایجی را که حملات تروریستی این گونه جریان‌ها در پی داشته، برشمرد و خاطر نشان کرد که «فروش» جولان اشغالی سوریه به جبهه استکبار و استعمار جهانی و در رأس این جبهه آمریکا و رژیم صهیونیستی یکی از نتایج حملات تروریستی به اصطلاح «غزوات» آن‌هاست.

 الصدر گفت که جریان سلفیت و وهابیت و داعش اگر به جای نابودی سوریه به دنبال آزادسازی جولان اشغالی این کشور از دست رژیم صهیونیستی بودند، بهتر بود، ولی این مسئله محقق نشد؛ چرا که «داعشی‌ها جاهل‌اند».

او افزود که این جریان‌های تندرو و تروریستی با اقدامات و حملات خود علاوه بر جولان اشغالی سوریه، قدس را طی یک «قرارداد ظالمانه» به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا فروختند. مقتدی الصدر دلیل این رویداد را این گونه تبیین کرد که داعش و وهابیت به جای آزادسازی این شهر، در مقام «قاضی و جلادانی» بودند که سربار مردم شدند.

رهبر جریان الصدر همچنین گفت که تخریب چهره اسلام خواه شیعه و خواه سنی و تضعیف جایگاه اهل سنت و جماعت در سوریه و شهر الموصل و استان الانبار یکی از ماحصل تفکرات و حملات جریان‌های تروریستی بوده است.

او حتی از اوصاف و کلماتی که وهابیت علیه امام علی (ع) و شهر نجف اشرف استفاده می‌کنند انتقاد کرد و گفت وهابیت خود را به فراموشی زده و نمی‌داند که ایشان اگر در مذهب آن‌ها خلیفه برحق رسول الله (ص) نباشد حداقل خلیفه چهارم آن‌هاست.

صدر بدون این که اشاره‌ای به نام کسی بکند، روی کار آمدن «مستبد جدید» آن‌ هم در لباس جدید در مصر را که برای خود قانون اساسی و پارلمان «می‌برد و می‌دوزد»،‌ نتیجه اقدامات سلفیت و وهابیت دانست.

وی نزدیکی آمریکا به عربستان و درخواست کمک ریاض از واشنگتن برای دور کردن خطرات این گونه جریان‌ها از خود را باعث ایجاد نگرانی شدید در خصوص شهرهای مقدس مدینه و مکه خواند.

«دل‌زدگی» نسل جدید اسلام به دلیل افراط‌گرایی داعش از نتایج اقدامات گروه‌های تروریستی خواند.