وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان نیز اذعان کرد، روز یکشنبه برابر با ۱۲ مه ۲۰۱۹ دو نفتکش سعودی نیز هدف “عملیات خرابکارانه” قرار گرفتند.
خالد فالح وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان امروز (دوشنبه) اذعان کرد، این دو نفتکش در مسیر خود در حال عبور از خلیج فارس و در آبهای اقتصادی سرزمینی امارات در نزدیکی امارت الفجیره بودند که مورد “تعرض و هدف عملیات خرابکارانه” قرار گرفتند. در حالی که یکی از آنها در مسیر برای حمل نفت سعودی از بندر راس تنوره بود و قصد داشت به آمریکا برود.
وی تصریح کرد: این حمله هیچ خسارت جانی یا نشت نفت را در پی نداشت در حالی که خسارت بسیاری به بدنه دو کشتی وارد شد. وی این حمله را که آن را تهدیدی علیه آزادی دریانوردی و امنیت انتقال نفت برای مصرفکنندگان در سراسر جهان خواند، محکوم کرد.
الفالح مسؤولیت مشترک جامعه جهانی را در حفظ امنیت دریانوردی و امنیت نفتکشها و کشتیهای تجاری مورد تاکید قرار داد تا پیامدهای آن بازارهای نفت را در بر نگیرد و خطری بر اقتصاد جهانی ایجاد نکند.
در این راستا شورای همکاری خلیج فارس تمام قد با صدور بیانیهای “عملیات خرابکارانه” در آبهای امارات را محکوم کرد.
عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در این بیانیه اظهار کرد، چنین اقدامات غیرمسؤولانهای منجر به افزایش تنش و درگیری در منطقه شده و منافع ملتها را در معرض خطر جدی قرار میدهد.
عبدالفتاح سیسی رئیسجمهوری مصر که همپیمان بسیار نزدیک عربستان و امارات است نیز این اقدام را محکوم کرد.
وزارت خارجه بحرین نیز اقدامات خرابکارانه علیه کشتیهای تجاری در نزدیکی آبهای منطقهای امارات در خلیج عمان را محکوم و اقدامی مجرمانه خطرناک توصیف کرد.
این وزارتخانه بر همبستگی بحرین با امارات در اتخاذ تدابیری جهت حمایت از منافعش تاکید کرد و افزود، جامعه جهانی باید برای تضمین امنیت دریانوردی و مقابله با این دست تهدیدات علیه صلح جهانی وارد عمل شود.
انتهای پیام