اجتماعی

بی دقتی در رعایت حجاب به معنای مخالفت با ارزش‌ها نیست

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه بی‌دقتی و غفلت برخی افراد در رعایت حجاب لزوماً به معنای مخالفت این افراد با ارزش‌‌های نظام نیست، بر لزوم بازنگری دستگاه‌های مسؤول در عمل به وظایف قانونی خود در زمینه حجاب و عفاف تأکید کرد.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی، فرا رسیدن ایام با فضیلت ماه ذی‌الحجه را تبریک گفت و با ابراز امیدواری نسبت به بهره‌مندی همه مؤمنان از این ایام نورانی تصریح کرد: آنچه مقام معظم رهبری در هفته جاری مورد تأکید قرار دادند، توجه به کار جهادی بود که لازم است این روحیه در کشور به ویژه در میان مسؤولان و کارگزاران نظام به یک فرهنگ و گفتمان غالب تبدیل شود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه، اقدام ایالات متحده آمریکا در تحریم وزیر امور خارجه کشورمان را «غیرخردمندانه» توصیف کرد و افزود: تحریم وزیر محترم امور خارجه، نشان‌دهنده اوج استیصال و به بن‌بست رسیدن آمریکا و موجب سرزنش همه خردمندان عالم است. بر همین مبنا لازم است برای شکست دادن دشمن در تحقق اهدافش، کار جهادی، شناخت دشمن و تلاش برای افزایش اعتماد به نظام و کارآمدی آن را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم و تردید نکنیم که آینده بسیار روشن و موفقیت‌آمیزی را پیش رو خواهیم داشت.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تاریخ تمدنی کشور ما موضوع حجاب، حیا و عفاف در بین زنان و مردان یک مسأله کاملاً ریشه‌دار است و مردم ما همواره در طول تاریخ تمدن خود عفیفانه زندگی کرده‌اند، خاطرنشان کرد: حجاب یک فریضه مسلم شرعی الهی است اما همچنان که مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود در خراسان شمالی فرمودند، نباید تصور کنیم کسی که نسبت به حجاب غفلت یا بی‌دقتی دارد، لزوماً مخالف ارزش‌های نظام، اسلام و انقلاب است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به تصویب سند عفاف و حجاب از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۴ و تعیین وظایف هر یک از دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضایی در این زمینه، یادآور شد: در این سند برای ۲۶ دستگاه وظایفی تعیین شده است. به عنوان مثال، وزارت ارشاد ۲۱ وظیفه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۷ وظیفه، وزارت آموزش پرورش ۲۱ وظیفه و سازمان صداوسیما، وزارت کار، وزارت ارتباطات و … هر یک وظایف فراوانی را به عهده دارند که کمترین آنها پنج وظیفه است.

آیت الله رئیسی افزود: اکنون بعد از گذشت ۱۴ سال باید همه این دستگاه ها بازنگاهی به عملکرد خود داشته باشند تا ببینند آیا به وظایف قانونی خود عمل کرده اند یا خیر که البته به اعتقاد ما به این وظایف عمل نشده است. بر همین مبنا از سازمان بازرسی کل کشور در اجرای وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قانون می خواهم که ضمن نظارت بر عملکرد دستگاه ها در این زمینه، گزارش لازم را ارائه کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در این زمینه کمبود قانون نداریم و اتفاقاً یکی از مشکلات کشور ما حجم بالای قوانین و مقررات در زمینه‌های مختلف است، مشکل اصلی را در عدم توجه به اجرای قانون دانست و تأکید کرد: رؤسای سازمان‌ها، نهادها و دستگاه‌ها باید هوشیار باشند و فراموش نکنند که امروز دشمن تمام داشته‌های ما را که همان باورها و ارزشهایمان است هدف قرار داده و اگر دستگاه‌ها به وظیفه قانونی خود عمل کنند، به هیچ عنوان نباید نگران عملکرد مردم بود.

آیت الله‌رئیسی با بیان اینکه امروز مسأله اصلی ما مبارزه با فساد، تبعیض و تجاوز به حقوق عامه است، در عین حال تصریح کرد: اینکه کسی در جایی مرتکب فساد اقتصادی می شود، مجوزی برای قانون شکنی دیگران نیست. کسی که از چراغ قرمز عبور می‌کند، نباید بگوید به جای برخورد با من بروید با مفسدان برخورد کنید. هر دو، نقض قانون است و باید با آن برخورد شود. البته طبیعی است که حساسیت ما نسبت به جرایم بزرگ‌تر که حقوق مردم را مورد تعرض قرار می‌دهد بیشتر است اما باید این فرهنگ در کشور نهادینه شود که جرم کوچک و بزرگ فرقی ندارد و هر گونه نقض قانون، ضد ارزش است. بنابراین فساد اقتصادی عده‌ای نباید مجوز کم‌کاری، رشوه گرفتن و ترویج بی‌حیایی در جامعه شود.

رئیس قوه قضائیه، حیا را به عنوان یکی از پایه‌های اخلاقی جامعه دانست و در پایان اظهار کرد: حیا برای زنان، مردان، صاحبان تریبون، مسؤولان و همه دست‌اندرکاران امور کشور از مبانی بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.