روزنامه الشروق مصر، در یادداشتی به قلم عماد الدین حسین، سردبیر این روزنامه تحت عنوان ” چرا عربها و ایران به طور مستقیم گفتوگو نمیکنند” نوشت: با توجه به اینکه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پاداش هر چیزی را قبل از انجام آن می خواهد چرا عربستان و امارات از یک سو و ایران از سوی دیگر مذاکره مستقیم بر اساس حسن همجواری انجام نمیدهند تا دو طرف و تمام منطقه در دام باج خواهی آمریکا نیفتد، این مساله تنها به سود اسرائیل و دشمنان منطقه است.
نویسنده در ادامه می گوید: من این پیشنهاد را میدهم اما میدانم که اجرا و عملی کردن آن سخت است زیرا دولت آمریکا در قانع کردن کشورهای عربی مبنی بر اینکه واشنگتن حامی منطقه دربرابر تهدیدات ایران است، موفق بوده است.
وی افزود: بیشتر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به حمایت های آمریکا و همچنین نزدیک شدن به اسرائیل روی آوردهاند. مساله دوم این است که آیا کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و ایران این روزها آماده مذاکره هستند؟ متاسفانه پاسخ خیر است این درحالی است که منفعت دو طرف در انجام مذاکرات و رسیدن به راه حل برای مشکلات خود به جای باج دادن به واشنگتن و تل آویو است.
در ادامه این یادداشت آمده است: در مرحله اخیر شاهد تشدید تنش در منطقه بوده ایم؛ تنشی که بعد از هدف قرار گرفتن کشتی های امارات و عربستان در خلیج فارس سپس حملات حوثی های یمن به پالایشگاههای نفت عربستان و بعد از آن مشکلات نفت کش ها میان تهران و لندن و همچنین سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران بر فراز تنگه هرمز بوجود آمد. آمریکا از زبان ترامپ به صراحت گفته است که به خاطر منابع نفتی خلیج فارس با ایران وارد جنگ نخواهد شد بلکه بخاطر اسرائیل می جنگد، ترامپ حتی یک لحظه هم از باج خواهی از عرب ها و توهین به آنها دست بر نمیدارد و در مقابل حمایت آنها از ایران باج میخواهد.
عماد الدین حسین می گوید: براساس این منطق منفعت آمریکا در تداوم درگیری با ایران است بنابراین باید توجه داشته باشیم که این منفعت آمریکا و بعد از آن اسرائیل ممکن به درگیری میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس منجر شود تا واشنگتن همچنان بتواند از کشورهای عربی باج بگیرد.
نویسنده بار دیگر این سوال را مطرح می کند و می گوید که با توجه به اینکه آمریکا و هم پیمان آن یعنی اسرائیل تنها به دنبال تحقق منافع خود هستند چه چیزی باعث می شود که عربستان، امارات، بحرین و ایران بر سر میز مذاکره ننشینند و به دور از باج خواهی غربی ها به یک توافق فراگیر برای محافظت از منافع و ثروت های خود برسند؟ مساله به این آسانی که ما درمورد آن صحبت می کنیم نیست اما با این حال راهی جز تلاش و امیدواری نداریم.
وی با اشاره به برخی ادعاهای مطرح شده علیه ایران از جمله تلاش برای سلطه بر منطقه گفت: ایران این ادعاها را رد میکند و میگوید که به دنبال حسن همجواری است اما مساله مهم عمل است نه فقط کلام. اگر ایران و عربهای حاشیه خلیج فارس میدانند که در برابر حمایت و دخالت های بین المللی باید هزینه سنگینی پرداخت کنند چرا مذاکره مستقیم به منظور رسیدن به راه حل فراگیر انجام نمی دهند؟
نویسنده در ادامه به خبر اخیر پایگاه صهیونیستی دبکا اشاره کرده و مینویسد: این پایگاه اعلام کرده است عربستان و امارات بعد از اینکه از آمریکا ناامید شدهاند و به این نتیجه رسیده اند که اهداف واشنگتن در رابطه با تهران با اهداف آنها متفاوت است، درحال بررسی مساله مذاکره مستقیم با ایران برای حمایت از کشتیرانی در خلیج فارس هستند. این پایگاه صهیونیستی همچنین به سفر هیات اماراتی به تهران اشاره کرد و اعلام کرد که عربستان نیز گامی شبیه گام امارات اتخاذ خواهد کرد.
نویسنده می گوید: با اینکه من در اخبار پایگاه خبری دبکا شک و تردید دارم از صمیم قلب آرزو می کنم که این خبر درست باشد. وجود هرگونه تفاهم عربی- ایرانی به سود اسرائیل نیست و تل آویو آرزوی جنگ بزرگ میان عرب ها و ایران و همچنین شیعهها و اهل تسنن را دارد.
نویسنده در پایان می گوید: خدای ناکرده وقوع چنین امری باعث خواهد شد که عربهای برای درخواست کمک به تل آویو روی آورند و تل آویو از این فرصت برای هدف قرار دادن نه تنها ایران بلکه غزه و لبنان نیز استفاده خواهد کرد تا آمریکا بتواند ته ماندههای موجودی گاوصندوقهای کشورهای عربی را نیز بیرون بکشد بنابراین نتیجه این جنگ بازگشت عربها و ایران به صدها سال عقبتر و نشستن اسرائیل به عنوان حاکم بر روی خرابههای کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود.