اقتصادی

مقام سابق مسئول بانک مرکزی اذعان کرد:
برخی مسئولان مرزی و گمرک رشوه می گیرند

رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره راه های ورود قاچاق گفت: بخشی از کالاهای قاچاق با پرداخت های غیرقانونی و رشوه به بعضی از مسئولین مرزی و گمرکی انجام می شود و این نوع قاچاق بیش از سایر انواع قاچاق است.

طهماسب مظاهری در مصاحبه با رادیو با تاکید بر ضرورت جلوگیری از ورود و خروج قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: برای اینکه جلوی این مهم گرفته شود، یک راه حل اصلی دارد و آن واقعی کردن نرخ ها و قیمت ها در بازار و تعادل در این زمینه است یعنی هم نرخ ارز و هم نرخ تورم و همچنین قیمت مبادله کالا با کشورهای دیگر متعادل باشند.

وی درباره دلایل تمایل افراد به قاچاق و سودآور بودن آن اظهار کرد: در شرایطی قاچاق می تواند سودآور باشد که تفاوت قیمتی در داخل و خارج از کشور وجود داشته باشد. وقتی قیمت یک کالا در داخل افزایش پیدا می کند و قیمت ارز توسط دولت به صورت مصنوعی سرکوب می شود و پایین نگاه داشته می شود، واردات آن کالا قیمت تمام شده کمتری دارد و به همین جهت سود کالای وارداتی از سود متعادل تجاری بیشتر می شود و به همین جهت واردات آن کالا افزایش پیدا می کند.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی دولت برای حمایت از کالای داخلی مقررات گمرکی وضع می کند و تعرفه ها را افزایش می دهد و در چنین شرایطی میل به قاچاق نیز افزایش پیدا می کند و در حقیقت با این سلسله اقدامات، انگیزه ای ایجاد می کنیم تا افراد قانون را رعایت نکنند و گمرک و سود بازرگانی را دور بزنند.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره راه های ورود قاچاق تصریح کرد: برخی از کالاها از بخش هایی از مرز وارد می شود که نظارتی وجود ندارد یا کمتر در آن نظارت وجود دارد. همچنین بخشی از کالاهای قاچاق با پرداخت های غیرقانونی و رشوه به بعضی از مسئولین مرزی و گمرکی انجام می شود و این نوع قاچاق بیش از سایر انواع قاچاق است.

وی تصریح کرد: هر زمان دولت و بانک مرکزی نرخ ارز را به یک نرخ نسبتا متعادل و قابل قبول بازار نزدیک کرده است، کالای قاچاق به شدت کاهش پیدا می کند. در چند ماه گذشته که نرخ نیما و ارز ۴۲۰۰ تومانی در حال حذف شدن هستند، شاهد هستیم ورود کالای قاچاق با نرخ ارز ده هزار تومان صرف ندارد و شاهد کمتر شدن قاچاق در این راستا بوده ایم.