اجتماعی

دیدار و کنفرانس مشترک ظریف و لاوروف در مسکو

«محمد جواد ظریف» در کنفرانس خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» با بیان این مطلب افزود: دولت آمریکا تلاش می کند منویات خود را به دیگر کشورها تحمیل کند و  روسیه و ایران مقابله با این رویکرد را در قالب برجام و سایر حوزه ها انجام دادند.

وی گفت: موضع کشورهای اروپایی اگر چه از نظر سیاسی عموما از برجام حمایت کرده اند اما از نظر عملی اقدامی برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و همینطور برای اجرای تعهدات خودشان نکرده اند.

ظریف گفت: ایران و روسیه در مورد اینکه اروپا باید تعهدات خود را اجرا کند هم‌نظر هستند و این نظر در کمیسیون مشترک به شرکای اروپایی (اتحادیه اروپا) در برجام اعلام شده است.

وی ادامه داد: در زمینه منطقه ما دو طرح شبیه به هم در خصوص امنیت خلیج فارس داریم که مبنای آن بر همکاری و گفت و گو استوار است نه اینکه به دنبال امنیت از طریق مقابله، تهدید و توصل به زور باشیم و امیدواریم با مشارکت یکدیگر دو طرح را گسترش دهیم و سایر کشورها را برای پیوستن به این طرح تشویق کنیم.

ظریف خاطرنشان کرد: زمینه‌های همکاری میان دو کشور فراوان است و ما از گسترش روابط دو ملت و گسترش توریسم حمایت می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما امروز در خصوص مسایل دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی تبادل نظر کردیم، روابط دوجانبه به صورت گسترده در تمامی زمینه ها در حال گسترش است ضمن اینکه زمینه های متعددی برای گسترش روابط وجود دارد که اتحادیه اقتصادی اوراسیا، استفاده از ارزهای ملی در تجارت برای خارج شدن از وابستگی به دلار آمریکا و همکاری در خصوص توسعه فناوری، حوزه های مختلف انرژی از جمله آنها است.

ظریف گفت: حوزه های متعددی وجود دارد که نه تنها دو جانبه بلکه به صورت سه جانبه و با مشارکت دیگر کشورها همچون جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه دنبال می‌شود.

وزیر امور خارجه ایران اظهار داشت: همکاری های چند جانبه دو کشور را بیش از پیش به یکدیگر پیوند می دهد به طوری که روابط امروز دو کشور در بهترین دوران تاریخی خود قرار دارد.

وی با اشاره به همکاری منطقه ای ایران و روسیه گفت: ما همکاری های خوبی برای پایان دادن به مشکلات و دردهای مردم سوریه با هم داریم که به روند آستانه منجر شد که در پی آن تنش در این کشور کاهش یافت.

ظریف اظهار داشت: امروز در پی همکاری های سه جانبه ما(ایران، روسیه و ترکیه) توانسته ایم اولین روند سیاسی را بعد از چندین سال جنگ در سوریه شروع کنیم.

وزیر امور خارجه ادامه داد: کمیته قانون اساسی سوریه بسیار مهم است و ما امیدواریم طرفین این کمیته بتوانند کار را با جدیت پیش ببرند ایران و روسیه در این زمینه تلاش های زیادی کردند و همراه با شریک ما ترکیه به این تلاش ها ادامه خواهیم داد.

ظریف به اوضاع در ادلب در شمال غربی سوریه نیز اشاره کرد و گفت: شرایط در ادلب شکننده است و لازم است همکاری ها در زمینه آرامش در ادلب و پایان دادن به حضور تروریست ها ادامه پیدا کند؛ ما در این زمینه با روسیه و ترکیه همکاری می کنیم.