اقتصادی

با عاملیت بانک صادرات ایران
نخستین گام برای تحقق جهش تولید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برداشته شد

بزرگترین کارخانه تولید شمش آلومینیوم ایران در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به بهره برداری رسید
مجتمع تولید آلومینیوم جنوب طی آیینی به صورت ویدیو کنفرانس و به دستور رییس جمهور و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در لامرد، به بهره برداری رسید.

رحمانی در این آیین به ارایه گزارشی از وضعیت تولید محصولات معدنی در دولت تدبیر و امید پرداخت و از نقش بانک ها به ویژه بانک صادرات در این ارتباط تقدیر کرد.

دکتر روحانی هم با تقدیر از دست اندرکاران پیرامون توسعه صنایع پایین دست و آلومینیوم در مجاورت این منطقه مطالبی عنوان کرد و در خصوص نقش برجام در تسریع در بهره برداری از این طرح اما چشم

به گزارش آژانس خبری آزاد، با بهره برداری از طرح آلومینیوم جنوب که با عاملیت این بانک عملیاتی شده است ظرفیت تولید آلومینیوم کشور به ۷۸۵ هزار تن می رسد و مقام ایران از نظر تولید این محصول در سطح منطقه از رشد مطلوبی برخوردار خواهد شد.

برای ساخت و تجهیز این مجتمع بزرگ تولیدی ۱٫۲ میلیارد دلار(یک و دو دهم میلیارد دلار) هزینه شده است و با استفاده از فناوری های نوین در طراحی و ساخت آن همه سازو کارهای متناسب با حفظ محیط زیست در نظر گرفته شده است.
بر پایه این گزارش از طریق تولید محصولات این کارخانه برای ۶۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد می شود.
شرکت سرمایه گذاری غدیر ۵۱ درصد و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز ۴۹ درصد سهام این کارخانه را در اختیار دارند.

همچنین با پیگیری های انجام شده با توجه به شرایط مساعد برای فراوری شمش مذاب تولید شده این کارخانه از مدتها قبل رایزنی هایی برای جذب سرمایه گذار و توسعه صنایع پایین دست آلومینیوم به عمل آمده است تا افزون بر ۱۳۰ هکتار از اراضی میزبان انواع صنایع پایین دست آلومینیوم باشد.
بر اساس یکی از طرح های توسعه ای که در مرحله انعقاد قرار داد می باشد تولید ورق الومینیومی و آلیاژ با ضخامت دو دهم تا ۳ میلی متر در دستور کار است که تا پایان سال جاری به مرحله ساخت و ساز می رسد.
تولید پروفیل رنگی به ظرفیت ۴۰هزار تن و انجام فعالیت های تولیدی در خوشه های صنعتی زیر شاخه آلومینیوم از دیگر برنامه هایی است که به زودی به مرحله عملیاتی می رسند.

هم اینک حدود ۴۰ دیگ در دو سالن این مجتمع وارد مدار شده که شمش آلومینیوم در صنایعی نظیر تیوب الومینیومی، کرکره، سقف کاذب، درب و پنجره دو جداره، بازیافت ضایعات، رینگ خودرو، فویل، کامپوزیت، پیستون و سرسیلندر، سیم و کابل، پارچه نسوز، قوطی بسته بندی، انواع پروفیل، پیچ و مهره، کویل food grad کاربرد دارد.
به گفته کارشناسان، بهره برداری این مجتمع سرفصل نوینی از تحول در صنایع معدنی و گامی در مسیر خودکفایی اقتصادی کشور را رقم می زند و بستر مناسبی برای سوق دادن سرمایه در راستای جهش تولید و تسهیل مشارکت بخش خصوصی را فراهم می کند.
پیش از این مدیران بانک صادرات با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران در صنایع پایین دست آلومینیوم از مهیا بودن شرایط برای تامین منابع مالی این نوع صنایع از طریق طرح طراوات خبر داده بودند.