فرهنگی

نوشتاری از قاب دل در رثای وطن پرستی شجاع/مصطفی خجسته/

بمناسبت چهلمین سالگرد سفر جاودانگی پدرمان

‌ مصطفی خجسته در بندر بوشهر متولد، بزرگ شده و وابستگی عمیقی به منافع سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایران در خلیج فارس داشت و در طول حیات سیاسی و مطبوعاتیش به مسایل اقتدار ایران در خلیج فارس و پهنه جنوبی آن وفادار ماند ودر این راه از هرگونه کوشش و‌فعالیتی که‌منجر به گسترش نفوذ سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی ایران در پهنه آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس و کشورهای همسایه آن باشد دریغ نورزید. او روزنامه پیک خجسته نشریه سیاسی خلیج فارس را به زبان مرزداداران رشید خلیج‌فارس تبدیل کرد و با گسترش نفوذ و ایجاد علاقه بین ایرانیان مقیم امارات جنوبی و شیوخ و شخصیت های کلیدی ایرانی تبار آن مناطق راه مراودات سیاسی و فرهنگی بین دولت ایران و این امارات را در میانه دهه ۳۰ بازکرد. پدرمان یا همکاری ‌نزدیک با دولت زنده یاد دکتر منوچهر اقبال و با درایت سیاسی و فرهنگی ویژه وبا استفاده از روابط مثبتی که با حکام امیر نشینان برقرار کرده بود، طرحی جامع برای تاسیس مدارس، بیمارستان‌ها، درمانگاه ها و دفاتر بازرگانی ایرانی، شرکت ملی بیمه ایران و بانک‌های ایرانی و همچنین برقراری پرواز های شرکت هواپیمایی ملی ایران باین امارات با دولت دکتر اقبال در میان گذاشت که بمرور به اجرا در آمد و موجبات نزدیکی سیاسی بین دولت ایران و امیر نشینان حاشیه جنوبی خلیج فارس را بوجود آورد. در نتیجه این خردمندی سیاسی که منجر به حضور پررنگ ایران در آن مناطق شد عربده هاو دسیسه های سرهنگ عبدالناصر که خود را رهبر جهان عرب میدانست و طرفداران تز پان عربیسم وی در آن مناطق و کشورهای رادیکال زده‌ای عربی از جمله عراق و سوریه که در صدد جدایی خوزستان و بکاربردن نام جعلی خلیج ع..ی بجای نام اصیل خلیج فارس بودند با شکست روبروشد. با تاسف کامل صاحب امتیاز و مدیر هر دو روزنامه کثیرالانتشارعصر تهران که هم از توبره و هم از اخور میخوردند نیز آتش بیار معرکه شده بودند. با این حال مناسبات پدرمان و مقاله های مستند و آتشین روزنامه پیک خجسته به زبانهای فارسی و عربی نعره های مذبوحانه ناصریسم ها رادر خلیج فارس برای همیشه خاموش کرد.

زنده یاد مصطفی خجسته مدیر مسئول پیک خجسته


بدین سان روابط سیاسی و فرهنگی و اقتصادی ایران گسترش و با سفر حکام قطر، دبی، ابوطبی، شارجه، عجمان، راس الخیمه و فجیره بایران و‌دیدار با مقامات سیاسی و اقتصادی کشور تحکبم کامل یافت. حضور نظامی ابران و دفع شورش کمونیستی ظفار در عمان که بمقصود دستیابی به آبهای گرم خلیج فارس از جنوب در حال گسترش و پیشروی بود و موقعیت با اقتدار ایران در کرانه های جنوبی خلیج فارس، ایران را بصورت حامی و ضامن امنیت و حفاظت خلیج فارس در آورد. این وضعیت تا قبل از تحولات سیاسی ایران در ۱۳۵۷ادامه یافت. بسیاری از طرح های عمرانی و موفقیت های سیاسی و اقتصادی امروز آن مناطق مرهون امنیت و آرامشی است که بهمت ایران خردمند دران ابام در خلیج فارس برقرار شده بود.
تا قبل از سال‌های دهه ۴۰ بعضی از جزایر خلیج فارس در اختیار وراث ‌والیان و خراج گزارانی بود که توسط حکومت قاجار برای اداره آن جزایر گمارده شده بودندو‌عملا دولت ایران در آن مناطق حضور سیاسی و فرهنگی نداشت. در آن زمان مصطفی خجسته با درایت سیاسی وسایل بازگشت نیمی از جزیره کیش را که در اختیار خانواده یکی از شیوخ نواحی بندر لنگه بود را فراهم نمود. خجسته‌ با جلب قلوب و ایجاد رابطه دوستانه با این شیوخ آنان را تشویق به نزدیکی و گرایش بیشتر با دولت ایران نمودو سرانجام این جزیره زیبا و بسیار مهم کاملا به اغوش وطن بازگشت. سند تسلیم این جزیره بنام دولت ایران در محضر اسناد رسمی دو شیراز به همت مصطفی خجسته بامضا رسید.


تیمسار دریاسالار رسایی فرمانده مقتدر نیروی دریایی ان زمان در پایگاه دریایی بندرعباس بهنگام رونمایی از ناوسر فرماندهی ارتیمس ضمن ستایش از پدرمان و ر‌وزنامه پیک خجسته در برنامه صیحگاهی واحد های نیروی دریایی اظهارداشت :
« کاری که آقای مصطفی خجسته و روزنامه پیک خجسته برای بازسازی و احیا نفوذ سیاسی و فرهنگی و‌تظامی ایران در خلیج فارس انجام داد بیش از توان نظامی گردان های تکاور نیروی دریایی است».

در زیر خاک چون شود آن گوهر حیات
در آن مغاک چون‌بود‌ان قلب با صفا

ای خفته زیر خاک‌سیه رو سپیدباش
مام وطن زکارتو‌راضی ست مرجبا

پرسیدم از ملایکه احوال و حال وی
گفتند وه‌خجسته بود حال مصطفی

در چهلمین سالگرد سفر جاودانگی پدرمان یادش را گرامی میداریم و بوجودش میبالم.
فرشته، فیروزه، علی، محمود، مسعود و سعید

آژانس خبری تحلیلی آزاد یاد و خاطره این دوستدار واقعی ایران و فعال مطبوعات را گرامی می دارد/ دریغ که راهشان پررهرو نبود