دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اعلام اینکه مصوبه ۱۴۰ میلیون دلاری دولت برای جلوگیری از بروز تناقض و تعارض جدیدی بود بر هم خوردن بازار ارز به واسطه این مصوبه را رد کرد.
یادآوری اینکه مصوبه ۱۴۰ میلیون دلاری دولت برای کالای همراه مسافر بوده است، اظهار کرد: هر مسافر میتواند ۸۰ دلار کالای همراه به کشور وارد کند، با توجه به اینکه مناطق آزاد جایگزین سفرهای خارجی میشوند به خصوص پس از محدودیتهایی که به وجود آمده است تقاضا برای سفر داخلی به مناطق ازاد به شدت افزایش یافته است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در تعطیلات ۲۲ بهمن امسال افزایش مسافر به مناطق آزاد نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۴ درصد افزایش یافت. اگر اقتصاد فروشگاهی را برای مسافران فراهم نکنیم حتما باید یک تناقض و تعارض جدیدی روبرو خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه سفر خارجی هماکنون دچار مشکل شده است، بیان کرد: از این رو ممکن است انگیزه استفاده از ظرفیتهای داخلی از بین رفته و به جای آن سفر خارجی انتخاب شود که هزینههای اضافه تری را برای کشور به لحاظ ارزی به وجود آورد.
مشاور رئیسجمهوری گفت: با هماهنگی به عمل آمده با بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت اقتصاد در قالب یک سقف که متناسب با میزان مسافران در مناطق آزاد است، سهمیه ای که از طریق ثبت سفارش و تامین ارز از سامانه نیما (حدود ۱۴۰ میلیون دلار) انجام شد.
بانک تاکید کرد: این اقدام برای روزهای پایانی سال و ابتدای سال آینده پیش بینی شده که برای هر منطقه آزاد متناسب با وضعیتی که دارند حدود ۱۵ میلیون دلار در نظر گرفته شده است.
وی با رد ادعای برخی در خصوص بر هم خوردن بازار ارز به دلیل مصوبه ۱۴۰ میلیون دلاری دولت، اظهار کرد: با توجه به اینکه این ارز،نیمایی است و از سیستم تامین شده هیچ مشکلی را برای بازار ایجاد نکرد.