آیتالله اراکی با بیان اینکه عمل به پیمان اطاعت از خدا و نصرت دین و فرمانروایان الهی دو رکن اصلی حیات بشریت است، گفت: پایداری بر این پیمان، فوز عظیم را برای انسان رقم میزند.
آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نماز جمعه امروز سوم خردادماه تهران بهعنوان سخنران پیش از خطبه با موضوع «صبر و مقاومت در سیره امیرالمؤمنین امام علی (ع)» اظهار داشت: شبهای قدر، بزرگترین شبهای عمر بشر است که قرآن در آن نازل شده است. در نتیجه سرنوشت انسان در آن مشخص میشود و امیدواریم در این شب، گرهگشایی از مشکلات جامعه مسلمین و ملت ایران مقدر شود و پیروزی ملت ایران بر دشمنان محقق و دل امام زمان (عج) از ما راضی شود.
وی با بیان اینکه ماه رمضان، ماه تمرین صبر است، تصریح کرد: در برخی از تفاسیر ذیل آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا استَعینوا بِالصَّبرِ وَالصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرینَ؛ ای افرادی که ایمان آوردهاید! از صبر (و استقامت) و نماز کمک بگیرید! (زیرا) خداوند با صابران است.» صبر به روزهداری تعبیر شده است. یعنی از نماز و روزه برای رسیدن به آرزوهای بزرگ کمک بگیرید. بنابراین، انسان با صبر و مقاومت میتواند به آرزوهای بزرگ دست یابد.
اراکی ادامه داد: تقوا، نتیجه صبر است؛ یعنی صابران میتوانند اهل تقوا و پایداری باشند و در سختیها نلغزند، راه را از چاه تشخیص دهند و در فتنهها راه رسیدن به خداوند را تشخیص دهند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: امام علی (ع) که مظهر انسان کامل و مظهر تام آیات عظیم الهی هستند و در روایات و زیارات ایشان به آیتاللهالعظمی یعنی برترین آیه و جلوه الهی تعبیر شدهاند، تجسم صبر و مقاومت هستند و اگر در تاریخ بشری بخواهیم سیرهای را بیابیم که صبر و مقاومت را در عالیترین وجه خود داشته باشد، چهرهای برتر از امام علی (ع) نمیتوان یافت. این صبر و مقاومت، کلید پیروزیهای ایشان است.
وی با بیان اینکه در ادبیات فارسی داریم: «صبر و ظفر، هر دو دوستان قدیمند، بر اثر صبر نوبت ِ ظفر آید» تصریح کرد: این مهم نشانگر یک سنت پایدار الهی است که میان صبر و مقاومت و ظفر و پیروزی رابطه برقرار میشود و از سوی دیگر نیز میان ولایت امام علی (ع) و پیروزی و دستیابی به اهداف بزرگ نیز ارتباط وجود دارد.
اراکی گفت: در آیات قرآن کریم مانند «وَ مَن یَتَوَلَّ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ فَإِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ؛ و هر که با خدا و پیامبر او و مؤمنان دوستی کند، بداند که پیروزمندان گروه خداوندند» داریم که سنت الهی بر این است که میان صبر و مقاومت و پیروزی و دستیابی به اهداف بزرگ رابطه وجود داشته باشد و میان ولایت امام علی (ع) و پیروزی و دستیابی به اهداف بلند نیز رابطهای برقرار باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه حوادث دوران پیامبر (ص) جزیی و فردی نیست؛ بلکه بیانگر سنت همیشگی و کلان الهی در جامعه بشری است، تصریح کرد: همانگونه که کلام پیامبر (ص) بیانگر بیان الهی است، سیره ایشان نیز بیانگر سنتهای کلی و کلان الهی است که از جمله آن میتوان به جنگ خیبر اشاره کرد که در آن دیگران نتوانستند موفقیتی کسب کنند و کاری در راستای فتح دژ خیبر انجام دهند.
وی اضافه کرد: پیامبر (ص) در این جنگ ابتدا پرچم را دست خلیفه اول سپرد تا با لشکر اسلام برای فتح دژ خیبر برود که موفق نشد و برگشت و روز دوم پرچم را به دست خلیفه دوم سپرد، اما او نیز موفق نشد؛ زیرا دژ خیبر دیوارهای بلند داشت و اطرافش خندق کنده شده بود. همچنین درب محکمی داشت که ۲۲ مرد قوی برای جابجایی آن نیاز بود.
اراکی افزود: پیامبر (ص) پساز این فرمودند: پرچم را به دست کسی خواهم داد که خدا را دوست دارد و خدا نیز او را دوست دارد که این مدال تنها در قرآن برای افراد خاص بیان شده است و ایشان پرچم را به امام علی (ع) دادند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به آیه ۵۴ سوره مائده افزود: خداوند در این آیه به جریان تاریخی در آینده اشاره دارد و خطاب به افراد دوران پیامبر (ص)، میفرماید: ای کسانی که ایمان آوردید اگر شما از دین خود برگردید و نسبت به تعهدات خود پایبند نباشید، خداوند در آینده قومی را خواهد آورد که بر عهد و پیمانشان پایدار باقی خواهند ماند و خدا به دست این قوم، پیروزی نهایی دین خود را محقق میکند. در تفاسیر، پیرامون این قوم سخنان زیادی مطرح شده است که در همان زمان پیامبر (ص) فرمودند این قوم از نسل سلمان است.
وی با بیان اینکه عمل به پیمان اطاعت از خدا و نصرت دین خدا و فرمانروایان الهی دو رکن اصلی حیات بشریت است، تصریح کرد: پایداری بر این پیمان، فوز عظیم را برای انسان رقم میزند و امیرالمؤمنین (ع) نماد و تجسم کامل تعهد به این پیمان است؛ لذا زمانی که در محراب ضربت خوردند، فرمودند: « فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة ».
اراکی با اشاره به اینکه ثبات بر پیمان با خداوند با صبر و مقاومت حاصل میشود، گفت: پیروزی جبهه مقاومت علیه استکبار، مقاومت سیاسی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی در ثبات و پایداری بر اطاعت از خدا و نصرت خدا و فرمانروایان الهی حاصل میشود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: جامعه آن روز عاشورا به این پیمان الهی پشت پا زد؛ به همین خاطر امام حسین (ع) در روز عاشورا مدام میفرمودند: «هل مِن ناصر یَنصُرُنى» که این فراخوانی به همین پیمان بود و انبیاء الهی نیز همواره به این پیمان فراخوان داشتند.
وی با بیان اینکه مقاومت جامعه اسلامی ناشی از ثبات بر این دو پیمان است، افزود: آنچه خدا، پیامبر، امامان، فقها و فقیه جامع زمان فرمود باید اطاعت شود و در این اطاعت باید ثبات و پایداری داشت و به نصرت و یاری دین خدا پرداخت که این تعریف مقاومت اسلامی است.
اراکی با بیان اینکه جبهه مقاومت ۴۰ سال است که پایداری خود را در این زمینه نشان داده، تصریح کرد: روز قدس، نشانگر این پایداری در سطح جهانی است و تمام افرادی که در این روز به میدان میآیند، اعلام میکنند که پایدار به این پیمان الهی هستند؛ پیمانی که امام علی (ع) نماد کامل آن بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه پیروزی و موفقیت با صبر و مقاومت حاصل میشود، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت نماد عزت هستند که در قرآن کریم داریم: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللّهُ بِقَوْم یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ أَذِلَّة عَلَى الْمُؤْمِنینَ أَعِزَّة عَلَى الْکافِرینَ یُجاهِدُونَ فی سَبیلِ اللّهِ وَ لا یَخافُونَ لَوْمَةَ لائِم ذلِکَ فَضْلُ اللّهِ یُؤْتیهِ مَنْ یَشاءُ وَ اللّهُ واسِعٌ عَلیمٌ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید! هر کس از شما از آئین خود بازگردد، (به خدا زیانى نمیرساند) خداوند جمعیتى را میآورد که آنها را دوست دارد و آنان (نیز) او را دوست دارند؛ در برابر مؤمنان متواضع، و در برابر کافران سرسخت و نیرومندند؛ آنها در راه خدا جهاد میکنند، و از سرزنش هیچ ملامتگرى هراسى ندارند. این فضل خداست که به هر کس بخواهد (و شایسته ببیند) میدهد؛ و (فضل) خدا وسیع، و خداوند داناست.»
اراکی در پایان گفت: امروز جبهه مقاومت از ایران آغاز شده، به عراق، سوریه، یمن و … رفته و دایره آن جبهه ذلت را محاصره کرده است. مستکبرین باید بدانند که عمر آنان رو به پایان است.