«خداداد غریب پور» روز دوشنبه در هشتمین همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری معدن و صنایع معدنی ایران در مصلی امام خمینی ( ره)، افزود: بررسی عملکرد بخش معدن و صنایع معدنی در مدت پنج ماهه نخست امسال نشاندهنده رشد در زمینه تولید فولاد، مس، گندله و کنسانتره است.
به گفته رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) امسال یکی از برنامههای پیشبینی شده به منظور رونق بخشیدن به فعالیتهای معدنی، اجرای طرح فعالسازی معادن کوچک مقیاس است که فعالسازی ۱۵۰ معدن با زمینه اشتغال سه هزار نفر به شکل جدی دنبال میشود.
غریب پور برنامه افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی را از دیگر برنامههای حمایت و پشتیبانی از فعالیت بخش خصوصی در این عرصه اعلام کرد که امسال رقم ۳۵۰ میلیارد تومان پیشبینی شده و برای
سال ۱۳۹۹ به رقم ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس را برای ۵۰۰ معدن در دوره پنج ساله دنبال میکند که انتظار دارد موجب اشتغال ۲۵ هزار نفر شود.
همچنین در این همایش «داریوش اسماعیلی» رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران، گفت: تعیین ۲۰ درصد از میزان حقوق دولتی معادن برای تمرکز بر روی پژوهش توسط هریک از بهره برداران معدنی، نقش مهم تحقیق و پژوهش در فعالیتهای معدنی را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: سالیانه بطور متوسط یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن به خزانه دولت واریز میشود و چنانچه ۳۰۰ میلیارد تومان از این رقم صرف پژوهش شود، نقش موثری در رشد فعالیتهای معدنی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: امروز در حالی که دشمن با تحریمهای ظالمانه قصد انزوا و ضربه به اقتصاد کشورمان را دارد، شاهد رشد تولیدات در بخش معدن و صنایع معدنی هستیم، به گونهای که اثر تحریمها را به صفر میرسانیم.
اسماعیلی اظهار امیدواری کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی با برنامه و تدوین قوانین لازم، نقدینگی سرگردان جامعه را که بالغ بر ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده به سمت معدن هدایت کنند، تا با این اقدام رونق تولید و اشتغال را در کشور دامن بزنند.