نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی کاغذ بازی و دیوانسالاری را مانعی در مسیر رونق و جهش تولید دانست و گفت: تحریم فرصت مناسبی برای رونق و جهش تولید داخلی به شمار میرود، اما کاغذ بازیها و دیوانسالاری موجود بهره برداری از این فرصت را محدود کرده است.
«محمد علی وکیلی» جهش تولید را تابعی از الزامات و زمینهها دانست و گفت: از جمله این الزامات رفع موانع اجرایی و کاهش دیوانسالاری است. کاغذ بازی در مسیر فعالیت تولیدی در کشور بسیار است و ما با انباشت کاغذبازی در این زمینه روبرو هستیم.
نماینده تهران در مجلس افزود: پروسه رسیدن به تولید از مبدا تا شروع تولید، طولانی است به طوری که این فرایند به طور میانگین ۲سال طول میکشد. در حالی که توسعه پتانسیل تولیدی کشور نباید زمانبر باشد و با مانع روبرو شود.
وکیلی ادامه داد: متولی صنعت و تولید در کشور مشخص است، اما متولی مجوزها نامعلوم و نامشخص است و دستگاههای مختلف در این امر دخیل هستند به طوری که بر سر راه تولید هفتاد خوان ایجاد کردهاند؛ برای مثال وزارت صمت مجوز میدهد اما متقاضی باید از سازمانهای منابع طبیعی، محیط زیست، تامین اجتماعی و … نیز بگذرد و با ارائه مجوز از سوی یک دستگاه، همچنان پروسه کاغذبازی ادامه دارد و دهها سازمان و دستگاه سر راه تولیدکننده قرار میگیرند.
وی با یادآوری اینکه برای رونق تولید باید نخست موانع اجرایی و دیوانسالاری را برطرف کنیم، افزود: جهش تولید پیش و بیش از هر چیز مستلزم رفع موانع است.
عضو فراکسیون امید، تحریم را فرصتی را برای رونق تولید داخلی برشمرد و گفت: تحریمها باعث میشود که چرخهای تولید داخلی به حرکت درآید و تا اندازه زیادی نیاز بازار را پاسخ دهد، اما دیوانسالاری موجود به عنوان مهمترین مانع در مسیر تولید قرار دارد به طوری که باعث میشود نتوانیم از فرصتهای ایجاد شده بهترین استفاده را ببریم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹ به ارزیابی میزان پیشرفت شعار رونق تولید پرداختند و با تأکید بر اینکه باید با کار ۱۰ برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد، افزودند: مسائل اقتصادی کشور متعدد است از جمله «اصلاحات بانکی، گمرکی و مالیاتی» و «بهبود فضای کسبوکار» اما نقش تولید بیهمتا است و با راه افتادن تولید و استفاده از بازار فروش ۸۰ میلیونی در داخل و ضمناً ارتباط با فروش و بازارهای خارجی، مشکلات اقتصادی قطعاً پایان مییابد و تحریمها به نفع کشور تمام خواهد شد.
ایشان با تاکید بر نیاز قطعی کشور به تولید، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند و خطاب به دستاندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم بهوجود آید.