پروژه ملی خط لوله گوره به جاسک که بخشی از طرح بزرگ دور زدن تنگه هرمز و فراهم کردن امکان صادرات نفت ایران از سواحل دریای عمان است، اکنون به پیشرفت ۵۱ درصدی رسیده است.
طرح ساخت خط لوله گوره به جاسک به طول بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر و به قطر ۴۲ اینچ با هدف انتقال یک میلیون بشکه نفتخام در روز از تلمبهخانه نفتخام گوره واقع در شمالغرب استان بوشهر به غرب منطقه جاسک و مکران در ساحل دریای عمان با کارفرمایی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران از سوی ۶ پیمانکار توانمند ایرانی در بخش خصوصی در دست اجرا است.
این پروژه ملی که بخشی از طرح بزرگ دور زدن تنگه هرمز و فراهم کردن امکان صادرات نفت ایران از سواحل دریای عمان است، اکنون به پیشرفت ۵۱ درصدی رسیده است.
محمد سقایی مجری طرح احداث خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک، پیشرفت فیزیکی این طرح را ۵۱ درصد عنوان کرد و گفت: به این منظور، حدود ۱۰ هزار نفر در کارگاههای مختلف مشغول به کار هستند.
سقایی در نشست بررسی اجرای طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام از گوره به جاسک که با حضور استاندار هرمزگان برگزار شد، افزود: همکاری موثر استانداری هرمزگان در پیشرفت مناسب این طرح سهم قابل توجهی داشته است.
وی با بیان اینکه شرکت آب منطقهای استان هرمزگان در خصوص تامین آب مورد نیاز پروژه، همکاری خوبی برای تسهیل امور در کمترین زمان ممکن داشته است و در حوزه محیط زیست نیز همکاریهای خوبی به عمل آمده، ادامه داد: در این طرح، حدود ۹۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز داخلی است و یا بومیسازی شده است.
به گفته سقایی، این خط لوله تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد و با اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، استان هرمزگان دارای بزرگترین بندر صادراتی نفت در کشور خواهد شد.