هفته گذشته خبر خوش درخشش دانشمندان ایرانی در حوزه نانوفناوری منتشر شد.
هفته گذشته هم شاهد خبر درخشش دانشمندان ایرانی بودیم.
این بار دانشمندان ایرانی در حوزه نانوفناوری درخشیدند، در خبرها آمد که تجزیه و تحلیل آمار و ارقام نظام رتبهبندی سایمگو نه تنها حکایت از صدرنشینی ایران در علم نانوفناوری منطقه دارد، بلکه دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال گذشته آن پیشرفت کردهاند.
بر اساس تازهترین ارقام منتشر شده در این نظام رتبهبندی، دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۸ باز هم در علم نانو پیشرفت داشتهاند و با مقالات علمی خود دانش نانوفناوری منطقه را در دست گرفتهاند.
روند صعودی که هر سال با یک نرخ قابل توجه همراه است، نشاندهنده تلاش و زحمت دانشمندان ایرانی برای صدرنشینی در آسیای غربی و حفظ جایگاه علمی خود دارد.
در این گزارش به روند پیشرفت ایران و دانشمندان ایرانی در ارائه اسناد علمی در نانوفناوری اشاره میکنیم که سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را شامل میشود؛ این گزارش به جایگاه کشورهای منطقه و جهان نیز اشاره دارد.
تسخیر علم نانوی منطقه توسط دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۸
بر اساس آمار منتشر شده دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۸، ۷۶۰ مقاله در زمینه نانوفناوری ارائه کردهاند که از این تعداد ۷۱۹ مقاله قابل استناد بوده است.
کسب رتبه نخست تولید علم نانوفناوری توسط دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۷
بعد از کشور چین ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، آلمان، هند، ژاپن، انگلیس، فرانسه، استرالیا، ایتالیا، اسپانیا، روسیه، سنگاپور، تایوان و کانادا قرار دارند؛ پس از کانادا، ایران شانزدهمین جایگاه جدول را به خود اختصاص داده است.
براساس دادههای موجود در سایمگو دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۷، ۷۲۰ مقاله در زمینه نانوفناوری ارائه و منتشر کردهاند و توانستهاند خود را به عنوان کشور صدرنشین در علم نانوی آسیا غربی به منطقه معرفی کنند.
از ۷۲۰ مقالهای که توسط دانشمندان ایرانی نوشته شده است ۷۱۱ مقاله مورد استناد قرار گرفته است؛ عربستان سعودی به عنوان دومین کشور در منطقه تنها ۶۳۴ مقاله در علم نانو ارائه و منتشر کرده که از این تعداد ۶۲۶ مقاله قابل استناد بوده است.
بررسی تولیدات دانشمندان ایرانی در نانوفناوری در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ و تجزیه و تحلیل آمارهای آن به خوبی نشان میدهد که دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۱۸ به نسبت سال گذشته آن در تولیدات این علم پیشرفت قابل ملاحظهای داشتهاند.
* تصویب ماده واحده تشکیل شبکه کمیسیونهای معین نقشه علمی
جلسه ۱۲۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در ابتدای این جلسه کبگانیان طی سخنانی گفت: با توجه به اصلاح ساختار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد علم و فناوری در این دبیرخانه تشکیل شده است.
وی افزود: وظایف این ستاد گستردهتر از وظائف ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ذیل ستاد علم و فناوری کل وظائف شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد علم، فناوری، آموزش و پژوهش ساماندهی خواهد شد
* بخشنامه تعطیلات تابستانی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد
مجید مشکینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه تعطیلی تابستان ۱۳۹۸ را به رؤسای استان ها، واحدها، مراکز آموزشی و معاونت آموزش های عمومی و مهارتی (سما) این دانشگاه ابلاغ کرد.
* انتصابات آموزش عالی
پیش بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی، طی حکمی دانش منش رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان فارس را به سمت دبیر هفتمین جشنواره درون دانشگاهی دستاوردها و توانمندی های انجمن های علمی دانشجویی (حرکت) دانشگاه جامع علمی کاربردی منصوب کرد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با صدور حکمی حسین اسفندیاری را به عنوان معاون توسعه مدیریت و جذب منابع خود منصوب کرد.
* استاد دانشگاه امیرکبیر جایزه گرامیداشت «روز زنان در ریاضیات» را کسب کرد
مراسم نخستین گرامیداشت روز زنان در ریاضیات تنها جایزه در دو بخش فعالیتهای پژوهشی و علمی مشترک بین المللی، به سارا سعیدی مدنی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اهدا شد.
* شیوهنامه واحدهای پژوهشی دانشگاه آزاد ابلاغ شد
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیوهنامه واحدهای پژوهشی دانشگاه را به معاونان، رؤسای مراکز، مدیران کل سازمان مرکزی، رؤسای استانها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
* ابلاغ آئیننامه اجرایی مراکز خدمات و شبکههای آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، آییننامه اجرایی مراکز خدمات و شبکههای آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه را به معاونان، رؤسای مراکز، مدیران کل سازمان مرکزی، رؤسای استانها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
* فراخوان حمایت از رسالههای دکتری منتشر شد
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ششمین فراخوان حمایت از رسالههای دکتری را منتشر کرد.
رسالههای دکتری یکی از ظرفیتهای پژوهشی و تحقیقاتی در کشور هستند که سوق دادن آنها به سمت اولویت های فناورانه کشور می تواند اثربخش باشد.
در این راستا صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به انتشار فراخوان حمایت از رسالههای دکتری کرده است تا از این ظرفیت بالقوه موجود در کشور به درستی استفاده شود.
ششمین فراخوان حمایت از رساله های دکتری توسط صندوق منتشر شد و پژوهشگران از ۳۱ تیرماه تا ۱۵ مهرماه سال جاری فرصت دارند تا طرح های پژوهشی خود را در سامانه صندوق ثبت کنند. البته در این میان توجه به نکاتی ضروری است.